top of page
Villa Maja Rogoznica Apartments Heart of Dalmatia.png

Aktivni odmor

Za sve ljubitelje aktivnog odmora Rogoznica pruža brojne su mogućnosti:

IMG_20190430_151851_HDR.jpg
IMG_20190502_175217_HDR.jpg
IMG_20190517_080916_HDR.jpg

Šibenska rivijera sa bogatom prirodnom raznolikošću nudi bezbroj mogućnosti bavljenja sportom. Vodeni sportovi su zastupljeni u velikom broju, tako da možete uživati u jedrenju, skijanju na vodi, windsurfingu...

 

Uz uobičajene sportsko-rekreacijske aktivnosti, u Rogoznici će uživati poklonici mačevanja. Od 1987. ovdje djeluju škola mačevanja i Međunarodni mačevalački kamp pri Mačevalačkom klubu »Galeb Grafoplast«.

 

Rogoznica je odlična destinacija za ljubitelje ronjenja… Rogozničko je podmorje puno brodskih olupina iz različitih povijesnih razdoblja, stoga se slobodno može reći da je svojevrsni muzej u dubokom plavetnilu, zanimljiv istraživačima i turistima. U prvom stoljeću prije Krista, po takvom je nevremenu bilo nemoguće oploviti rt Planku ili Diomedov rt. Mitsko mjesto gdje se sudaraju jugo i bura, za koje je vezan i mit o Argonautima i jedna je od najpogibeljnijih plovidbenih točaka na Istočnoj obali Jadrana. Rimski brod natovaren sa 150 amfora punih vina, koje je prenosio iz sjeverne Italije u Grčku, usidrio se na zadnjem velikom sidrištu u rogozničkoj uvali Gornji Muli. Za brod srednje veličine, pretovaren amforama, ni zatvorena uvala nije bila sigurna. Prevrnuo se i potonuo je na 20 metara dubine i udario u podmorsku hrid, a teret se rasuo na lokalitetu 13x10m. Tako otprilike izgleda rekonstrukcija te davne pomorske havarije. Lokalitet je inače istražen i konzerviran 1998. godine.

Ratne 1942.godine, tijekom hladnih siječanjskih dana, veliki transportni talijanski brod Ninuciu, između svjetionika Mulo i Velike Smokvice, potopila je engleska podmornica. Olupina je neistražena na dnu mora ležala punih 66 godina.

Poseban doživljaj je ronjenje u kornatskom arhipelagu.

 

Raj za avanturiste je rafting na rijeci Zrmanji.

 

Za pravu dozu adrenalina probajte bungee jump s mosta u Šibeniku. Visina mosta je 40m a raspon luka 362m.

 

Oni koji žele zabavu do ranojutarnjih sati trebaju zaplesati u disko klubu Aurora, jednom od poznatijih klubova na Jadranu.

bottom of page